Україна і Італія розвивають гастрономічний туризм
Опубліковано 21 квітня 2021 року о 16:00

20 квітня 2021 року Посольство України в Італії взяло участь в міжнародній онлайн-конференції «Дороги вина та смаку України: досвід розбудови, виклики та партнерська взаємодія», яка є підсумком трирічної роботи Проєкту Європейського Союзу «Підтримка систем географічних значень в Україні».
Учасники конференції обговорили досвід України із створення еногастрономічних маршрутів на основі інноваційної європейської практики застосування географічних зазначень для розвитку сільських територій та туризму, роботу ефективних партнерств для розбудови гастрономічного туризму. 
Італія посідає визначне місце у розвиткові гастрономічного туризму в Україні, адже саме ця країна у 1986 р. стала засновником міжнародного руху Slow Food та наразі є активним його промоутером у більш як 150 країнах світу. На сьогодні в Україні вже працює декілька десятків агро-підприємств з італійськими співзасновниками, які пропонують можливості гастрономічного туризму відповідно до концепцій Slow Food та Slow Travel. Така практика буде тільки розширюватися, в тому числі, і в рамках проекту «Ковчег смаку», що реалізується разом із Університетом гастрономічних наук м.Полленцо (італійський регіон П’ємонт).



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux